Prikbord

Doortocht door de Jordaan

Lees het verhaal. Het volk legde twaalf stenen neer, zo vergeten ze niet hoe God hen hielp. Wat wil jij nooit vergeten? Praat er samen over en schrijf het op het werkblad en zet de steen in elkaar.

Lees het verhaal
Download het werkblad

Schrijf een verhaal

Laat de afbeelding op het bord zien. De leerlingen schrijven er een kort verhaal bij. Laat vervolgens een aantal verhalen voorlezen. Wist je dat er in de Bijbel ook een verhaal staat die bij deze afbeelding past? Lees het verhaal van De ezel van Bileam voor. 

Waar voel jij je thuis?

Het schooljaar is begonnen. Hebben de leerlingen inmiddels hun plekje in de klas kunnen vinden? Voelen ze zich er al thuis? Je kan soms op een hele andere plek zijn, maar je toch thuis voelen. Lees samen het verhaal en ga met de leerlingen in gesprek over waar zij zich thuis voelen. Alleen in hun eigen huis, bij vriendjes en vriendinnetjes en ook op school? Wat maakt dat je je ergens thuis voelt?

Download het verhaal 'Wereldreiziger uit Friesland'

Leer elkaar beter kennen

In de eerste weken van het schooljaar moeten kinderen wennen aan hun meester of juf. En jij moet wennen aan je klas. Hierbij een leuke werkvorm om elkaar beter te leren kennen. Speel in kleine groepjes met de dobbelsteen een kennismakingsspel.

Download de dobbelsteen