Bijbelverhalen voor kinderen

Met Kind op Maandag gaat u samen met de kinderen op ontdekkingstocht door de wereld van de Bijbelverhalen. Als het goed is, is dat een ontdekkingstocht vol verrassingen. Want de Bijbelverhalen bieden voor kinderen steeds nieuwe gezichtspunten voor de wereld van vandaag.

Bijbelverhalen zijn voor kinderen soms best ingewikkeld – ze spelen in een andere tijd, in een andere cultuur, en over het algemeen spelen volwassenen de hoofdrol. Toch betekent dat niet dat Bijbelverhalen ongeschikt zijn voor kinderen. Want de gevoelens en de problemen, de zorgen en de vrolijkheid van de verhalen zijn van alle tijden en alle generaties. Ook voor kinderen kunnen Bijbelverhalen daarom heel veel te zeggen hebben.

In de verhalen gaat het over mensen – over broers en zussen, vrienden en vriendinnen, ook over vijanden en mensen die elkaar niet goed kennen. Maar boven dat alles uit gaat het ook over iets groters: over het geheim dat mensen er niet alleen voor staan. De Bijbel vertelt dat er een God is die zich met ons verbonden voelt. Het gaat over zijn zoon Jezus, die op aarde liet zien wat Gods koninkrijk betekent. Het verhaal van de Bijbel is een verhaal van vertrouwen, van hoop en van liefde. Het is geweldig om dat verhaal met kinderen te kunnen delen!

Kind op Maandag biedt Bijbelverhalen voor kinderen, op een creatieve én goed doordachte manier. We wensen u veel plezier en inspiratie bij het vertellen!