Veelgestelde vragen over Kind op Maandag

Informatie voor (proef)abonnees

 • We hebben de site zo aangepast dat u eenvoudiger de materialen vindt die bij uw bouw en uw les passen.  

  Op de startpagina vindt u informatie over het lopende nummer, het overzicht van de Bijbelverhalen en informatie over de projecten in de adventstijd en veertigdagentijd.

  Vanaf de startpagina navigeert u naar het lesmateriaal per week. In de rechterbalk van de site kiest u de week waarvan u het materiaal wilt gebruiken. Als u voor de juiste groep gekozen hebt, krijgt u het overzicht van al het materiaal voor de desbetreffende week. Filmpjes, liedjes, downloads – u vindt het in het submenu onder aan de digibordpagina.

 • Staat u bij ons geregistreerd als contactpersoon? Dan ontvangt u per e-mail via PostNL een Track & Trace-code zodra wij de magazines verzonden hebben. Zo kunt u de levering zelf volgen. Heeft u vragen over de levering? Neem dan contact op met onze abonnementenservice via  033 460 19 43 of ons contactformulier.

 • Heeft u een andere vraag? Neem dan contact op met onze abonnementenservice via  033 460 19 43 of via het contactformulier.

  Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 16.30 uur.

Informatie voor geïnteresseerden

 • Kind op Maandag is een complete methode met een uitnodigende mix van denken, doen en beleven. Uitgewerkt voor kinderen in alle leeftijden, met materiaal voor vier verschillende bouwen. Creatief en met liefde gemaakt.

  Kind op Maandag gaat uit van de kracht van Bijbelverhalen. Bijbelverhalen roepen vragen op en wijzen de weg. Het zijn verhalen om mee te leven. Samen onderzoekt u de meest fascinerende Bijbelverhalen, als oefenplaats voor het leven. Wat betekenen de verhalen? Welke vragen roepen ze op? Door met elkaar naar de antwoorden te zoeken leren leerlingen zichzelf en de ander beter kennen en begrijpen. Ook al zijn ze het oneens. Een mooie basis om te groeien als mens, met een eigen visie op het leven.

 • De methode geeft u alle instrumenten in handen om de lessen naar eigen inzicht tot leven te brengen en is hierdoor geschikt voor een brede doelgroep. Scholen die Kind op Maandag gebruiken hebben vaak een protestants-christelijke signatuur.

 • Kind op Maandag wordt gemaakt door een grote groep mensen, van wie velen zelf werkzaam zijn in het onderwijs. Hoofdredacteur / uitgever Erik Idema is theoloog en is werkzaam geweest in het onderwijs. Eindredacteur Hanna Holwerda werkte in het verleden onder meer voor het Bijbels Museum en schreef verschillende boeken met materiaal voor kinderen rondom de Bijbel.
  Een deel van de medewerkers van Kind op Maandag is kerkelijk actief in de PKN, de gereformeerd vrijgemaakte kerken en andere kerkgenootschappen. Allemaal hebben ze een passie voor Bijbelverhalen, geloofsvragen en rituelen. En ze hebben gevoel voor hoe je daar met kinderen van nu over in gesprek raakt.

  Kind op Maandag is een methode van Kwintessens, een uitgeverij voor het basisonderwijs op het gebied van levensbeschouwing en sociaal-emotioneel leren. Kwintessens biedt praktisch en creatief lesmateriaal vol inspirerende verhalen, als oefenplaats voor het leven. Verhalen die kinderen aan het denken zetten, laten lachen en met elkaar verbinden. Wij geloven dat leren leven een vak apart is. Daarom geven we leerkrachten alle ruimte om de lessen naar eigen inzicht en vol verwondering tot leven te brengen. Een mooie basis voor een veilige groep, goed onderwijs en persoonlijke groei voor kinderen.

 • Kind op Maandag verschijnt zeven keer per schooljaar in de vorm van een magazine. Hierin vindt u concrete lessen in vier bouwen: groep 1-2, groep 3-4, groep 5-6 en groep 7-8. Daarnaast hebben abonnees van Kind op Maandag toegang (via Basispoort) tot het aanvullende digitale lesmateriaal op deze website.

  Onderdeel van het abonnement is het Pluspakket, met leuke uitgaven bij Kind op Maandag. Dit wordt doorgaans aan de start van het schooljaar toegezonden.

  Meer informatie over het abonnement

 • Ervaar zelf het gebruik van Kind op Maandag en neem een proefabonnement! Dit omvat één editie van de methode. Het aantal magazines dat wordt geleverd in het proefabonnement komt overeen met het aantal groepen van uw school. Daarnaast ontvangt u toegang tot het materiaal op de website (via Basispoort).

  Meer informatie over het proefabonnement

 • Heeft u een andere vraag? Neem dan contact op met onze abonnementenservice via  033 460 19 43 of via het contactformulier.

  Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 16.30 uur.