Training / Workshops

Inspirerende lessen worden gegeven door geïnspireerde leerkrachten. Daarom verzorgt Kwintessens regelmatig trainingen en workshops – leerzaam, enthousiasmerend en direct toepasbaar in uw eigen praktijk. Ons scholingsaanbod bevat de volgende workshops:

Workshop 'Werken met verhalen'

In het levensbeschouwelijk onderwijs spelen verhalen een belangrijke rol. Maar hoe zet je verhalen op de goede manier in? In de workshop wordt theorie gecombineerd met de praktijk. Met behulp van concrete lesvoorbeelden oefenen we ons in het werken met verhalen. De workshop kan worden toegespitst op de methode die u in uw school gebruikt.

Workshop ‘Waar staan wij voor?’

Veel basisscholen hebben al een jarenlange geschiedenis van christelijk onderwijs. Wat betekent die identiteit vandaag de dag? Waar sta je voor, als school en als individuele leerkracht? In deze workshop gaan we er aan de hand van creatieve werkvormen naar op zoek.

Workshop 'Wereldgodsdiensten in de klas'

De Nederlandse samenleving is een multiculturele en multireligieuze samenleving. Mede daarom is het van groot belang dat kinderen op school iets leren over de veelkleurigheid van de wereldgodsdiensten. Maar hoe doe je dat op een aansprekende en verantwoorde manier? Deze workshop biedt een kort overzicht van de hoofdlijnen van dit vakgebied.

Workshop 'Werken met …'

Een goede lesmethode is belangrijk, een goed geïnformeerde en enthousiaste leerkracht nog veel meer. Daarom geven we ook regelmatig trainingen rond onze veelgebruikte methodes. De ervaring leert dat het goed kan zijn om eens in de zoveel tijd stil te staan bij de omgang met de methode, als ‘opfrisser’ of bijvoorbeeld omdat er nieuwe leerkrachten zijn die de methode nog niet kennen.

Meer informatie over onze workshops

Direct een workshop boeken? Of wilt u eerst meer weten? Neem contact op met de relatiebeheerder in uw regio. Hij of zij kan u ook een prijsopgave geven. De prijs voor een workshop hangt o.a. af van de grootte van de groep en het thema.