Vertelmeesters

De Vertelmeesters: Verhalen op Maandag

Een goed verhaal is een avontuur, voor de verteller én de toehoorder. Zo’n verhaal neemt je mee naar een wereld waarin veel te ontdekken en beleven valt. De Bijbel staat vol met zulke verhalen. Maar hoe vertel je ze in de klas? Hoe doe je recht aan oude teksten én sluit je aan bij de leefwereld van kinderen?

Met een bezoek van de Vertelmeesters gaat u op een inspirerende, creatieve manier aan de slag met Bijbelverhalen in de klas. Dat gebeurt op twee manieren:

1. De Vertelmeesters in de klas
Vertelmeesters Arnold en André vertellen een Bijbelverhaal in vier groepen op uw school. Zo maken de kinderen op een nieuwe manier kennis met een verhaal. De groepsleerkracht kan meekijken om ideeën op te doen. Goed om te weten: de Vertelmeesters vertellen het verhaal dat de volgende dag (dinsdag) aan bod komt in Kind op Maandag.

2. Een workshop voor leerkrachten door de Vertelmeesters
Op dezelfde dag, als de kinderen naar huis zijn, geven de Vertelmeesters een workshop verhalen vertellen aan het team van de school. Ze geven tips en voorbeelden, en natuurlijk gaat u ook zelf aan de slag. In de workshop wordt gewerkt met verhalen die op dat moment in de methode Kind op Maandag aan de orde zijn. De resultaten van de workshop kunt u dus nog in dezelfde week toepassen in de klas.

Meer informatie

Uitgangspunten

Met een bezoek van de Vertelmeesters ervaar je dat het niet moeilijk of ingewikkeld hoeft te zijn om Bijbelverhalen te vertellen. Je ontdekt dat je het op je eigen manier kunt doen, en dat er handige manieren zijn om het verhaal nog meer tot leven te brengen. Voor het vertellen van een Bijbelverhaal hoef je niet heel gelovig te zijn, of heel veel van de Bijbel te weten. Waar het om gaat, is dat jij en de kinderen iets beleven en ontdekken rondom het verhaal. De Vertelmeesters hebben ieder een eigen vertelstijl. Zo ziet u dat er niet één goede manier is en dat eigenlijk iedereen een goed verhaal kan vertellen, passend bij de eigen stijl.

Praktische informatie

  • De Vertelmeesters zijn elke maandag beschikbaar voor een bezoek aan een school. Wees er snel bij, want ze kunnen maar op één school tegelijk zijn!
  • Een workshop van de Vertelmeesters duurt ca. 2 uur (na schooltijd). Voorafgaand aan de workshop bezoeken de Vertelmeesters vier klassen om de verhalen te vertellen.
  • Het basistarief voor een bezoek van de Vertelmeesters is € 1.250,- (incl. btw en het eerste uur reistijd). Voor speciale wensen of een aanbod op maat kunnen aanvullende prijsafspraken worden gemaakt.

Meer informatie

Samenwerking met Kind op Maandag

‘Vol ergens voor gaan. Ja, daar houd ik van. Eigenlijk in alles wat ik doe en zelfs tegen beter weten in. Sport, kerk, gezin, werk en theater. Ik geniet van wat komt. Morgen. Koester wat we beleefden. Gisteren. En neem de uitdaging aan om stil te staan bij vandaag. Vertel. Luister. Alles heeft zijn tijd.’ – Arnold

‘Ik ben een creatieve dagdromer, een chaoot en een fantast. Vertellen is mijn grote passie. Ik ben gezegend met een slecht geheugen waardoor ik mijn talent voor improviseren enorm heb kunnen ontwikkelen. Je kunt mij wakker maken voor een wandeling, een fietstocht of een goed verhaal.’ – André

Andere workshops

Benieuwd naar welke workshops en trainingen Kind op Maandag nog meer te bieden heeft?

Meer over trainingen en workshops