Pluspakket

Elke geabonneerde school ontvangt jaarlijks het Pluspakket van Kind op Maandag met leuke extra’s bij de methode.

In schooljaar 2019-2020 zijn dat de jaarkalender, het voorleesboek ‘Het Stapelhuis’, animatiefilmpjes van de adventsverhalen en een lesbrief over de geschiedenis van kerken in Nederland.

Jaarkalender

U ontvangt een jaarkalender voor elke groep. Op de jaarkalender is te zien welke verhalen in een bepaalde periode gelezen worden. Ook kunnen de kinderen hun verjaardagen op de kalender schrijven.

Boek ‘Het Stapelhuis’

In groep 3-4 begint elke lesweek met een verhaal over ‘Het Stapelhuis’. De verhalen van de zomervakantie tot Kerst zijn gebundeld in een boek, waarin ook enkele extra verhalen staan. Zo kunt u de verhalen ook los voorlezen, bijvoorbeeld naar aanleiding van een bepaalde gebeurtenis in de klas.

Animatiefilmpjes van de adventsverhalen

Vanaf 1 november vindt u op de website vijf animatiefilmpjes waarin de adventsverhalen worden verteld. Zo maken de kinderen kennis met de verhalen over Zacharias en Elisabet, de engel die bij Maria op bezoek komt en de reis naar Betlehem. De filmpjes zijn geschikt voor groep 1, 2 en 3.

Lesbrief over de geschiedenis van kerken in Nederland

Vanaf 1 februari 2020 vindt u op de website een lesbrief over de geschiedenis van kerken in Nederland. Met deze lesbrief ontdekken kinderen dat het Christelijk geloof in Nederland een veelkleurige en rijke geschiedenis heeft. De lesbrief is geschikt voor kinderen van groep 5 t/m 8.  

De jaarkalender en het voorleesboek ‘Het Stapelhuis’ zijn ook los (bij) te bestellen via de webwinkel van Kwintessens.