Kind op Maandag bestaat 40 jaar!

Al 40 jaar een goed verhaal

Wij hebben wat te vieren! Kind op Maandag bestaat 40 jaar! Al 40 jaar komen Bijbelverhalen in de klas tot leven aan de hand van Kind op Maandag. En leren kinderen dat situaties, emoties en vragen ook voorkomen in hun eigen leven. Daarom blijven wij ook de komende jaren deze verhalen vertellen. Verhalen over vertrouwen, hoop en liefde. Het is geweldig om dat verhaal met kinderen te kunnen delen!

Als dank voor uw vertrouwen in ons zullen wij onze abonnees dit schooljaar verrassen. Houd daarom deze pagina in de gaten en meld u aan voor onze nieuwsbrief om niets te missen!

Doe mee met de Bijbelverhalenwedstrijd!

Bij Kind op Maandag vertellen we al 40 jaar Bijbelverhalen. Verhalen die kinderen aan het denken zetten. Ze gaan zich inleven in de verhalen, vormen een mening en ontdekken welke waarde een verhaal voor hen heeft. Als leerkracht speelt u dus een hele belangrijke rol in het overbrengen van dat verhaal!

Daarom zijn wij op zoek naar de beste Bijbelverhalenverteller van Nederland. Kies een van de vijf verhalen uit de Kleurbijbel. Maak een filmpje waarop u het verhaal aan de klas voorleest of in eigen woorden vertelt en stuur dat op. Zo maakt u met de hele school kans op een theatervoorstelling. En op de titel ‘Beste Bijbelverhalenverteller van Nederland’.

►  Aanmelden en spelregels

Webinar Bijbelverhalen vertellen 17 februari

Met dit webinar willen we je inspireren bij het vertellen van Bijbelverhalen. Om zo met nog meer plezier en passie een verhaal over te brengen aan je klas. We vertellen
onder meer over het karakter en de betekenis van Bijbelverhalen. En je krijgt concrete tips voor het vertellen van Bijbelverhalen, met voorbeelden die je direct in de klas kunt gebruiken. Het webinar is ook de start van de Bijbelverhalenwedstrijd. 

► Webinar gemist? Kijk het hier terug!

Cadeau voor abonnees: de Kleurbijbel!

Bent u geabonneerd op Kind op Maandag? Dan heeft u bij de magazines van nummer 4 een cadeautje van ons ontvangen: de Kleurbijbel! Een gloednieuwe uitgave, speciaal voor scholen die kinderen graag op creatieve wijze meenemen op ontdekkingstocht door de Bijbel!

In dit boek staan twintig Bijbelverhalen, met bij elk verhaal een grote kleurplaat. De platen zijn van verschillende niveaus: sommige zijn meer geschikt voor jonge kinderen, andere meer voor oudere. U kunt het boek door de school laten gaan en in elke groep een plaat laten inkleuren.

Op het digibord vindt u de kleurplaten ook als download, zodat meer kinderen het verhaal kleur kunnen geven.

Geen abonnee? U kunt de Kleurbijbel bestellen in onze webshop!

► Bestel de Kleurbijbel

 

Cadeau: 40 activiteiten bij een Bijbelverhaal

Speciaal voor scholen die kinderen willen laten kennismaken met de Bijbel bieden wij in het kader van ons jubileum 40 activiteitenkaarten aan voor in de klas.  

Verhalen in de klas zetten de kinderen aan het denken. Ze krijgen de kans om zich in te leven, een mening te vormen en te ontdekken welke waarde een verhaal voor ze heeft.

De volgende activiteiten helpen daarbij. Het zijn korte, speelse activiteiten die bij een dagopening of later op de dag tussendoor ingezet kunnen worden.


Heeft nu zelf een leuke activiteit? Deel deze met de redactie!
Uiteraard vinden wij het ook erg leuk om te horen welke activiteiten u inzet en met welke uitkomsten!


► Download de activiteitenkaarten